mylifeindisney

"Ami, c'est l'amour"

Publicerad 2011-03-23 15:22:12 i Allmänt,

Igår läste jag några intressanta saker om kärlek, som jag nu tänkte dela med mig av.

"Vi blir förälskade när vi är redo att lämna en erfarenhet som är färdigupplevd, vi vill göra en ny utforskning, förverkliga en dröm. När vi är otillfredställda med nuet och vill börja om, en pånyttfödelse. Det kan var när man börjar ny skola, nytt arbete, på en resa, i ett kärlekslöst förhållande mm."

"Vi dras till en annan bara om vi är säkra på att den vi älskar besvarar vår kärlek. En deprimerad människa kan inte bli förälskad, eftersom hon saknar livsimpuls och hopp. För att bli förälskad krävs en gnista hopp om att kärleken ska vara ömsesidig. Tvivlar vi på att kärlen är besvarad försvinner begäret."

"I vårt inre skapar vi en komplex samling egenskaper som vi anser utgör kärleken. En ”skuggälskare”. Sedan försöker vi hitta någon som motsvarar bilden av vår skuggälskare. Det sker en gradvis process där den verkliga personen och skuggälskaren förs närmare varandra för att gradvis till slut jämkas ihop. Kärlek är den processen där vi jämkar ihop skuggälskaren och den riktiga älskaren."

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela